Чи замислювалися ви коли-небудь, як виглядає світ під мікроскопом? Саме з цієї інтригуючої думки розпочався майстер-клас для школярів 33-го медичного ліцею, які напередодні завітали до Національного університету харчових технологій на кафедру біотехнології і мікробіології. Захід, який провела асистент Ірина Ковшар на факультеті біотехнології та екологічного контролю, виявився для гостей справжньою науковою пригодою.
Зустріч розпочалась з короткої теоретичної частини про мікроскоп – його будову, принципи роботи та особливості налаштування. Учні дізнались, як правильно налаштовувати лінзи для гарного освітлення препарату – щоб в окулярі був білий колір паперу А4, також ознайомились з поняттям фокусування, яке дозволяє побачити найдрібніші деталі, непомітні для людського ока. Відразу після цього кожен із них мав змогу застосувати знання на практиці. Мікроскопіювали два препарати: фіксований препарат молочнокислих бактерій і препарат сиру з пліснявою.