Виноробство – не лише чудове мистецтво створення вин, але й складний біотехнологічний процес, який поєднує у собі традиції та сучасні досягнення науки. Як основна сировина, виноград, перш ніж стати ароматним і смачним вином, проходить ряд технологічних перетворень, що надають винним напоям різноманітних смакових профілів і вікових категорій.
Абсолютно з незвичної сторони можна оцінити вино в умовах мікробіологічної лабораторії кафедри БТМ у корисних наукових цілях. Адже саме тут можна розкрити даний напій «до самих кісточок» за допомогою ферментаційних та якісних реакцій, а також розглянути «головний двигун» процесу – винні дріжджові культури під мікроскопом. Саме цьому, не аби якому цікавому та пізнавальному заняттю, була присвячена нещодавня лабораторна робота здобувачів 4-го курсу на дисципліні «Харчові біотехнології» під керівництвом ст. викладача – Белемець Тетяни Олександрівни.