У період з 17 по 30 червня 2024 року здобувачки першого року навчання ОС «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Анастасія Охмакевич та Дар’я Благодир проходили професійну практику в Інституті продовольчих ресурсів НААН України.
Під час практики дівчата займалися дослідженнями у галузі біотехнології та мікробіології. Основні види робіт включали проведення мікробіологічних аналізів, вирощування та ідентифікацію мікроорганізмів, контроль якості та безпеки харчових продуктів, а також власні досліди за науковою тематикою та пошук відповідної літератури.
Анастасія: «У період професійної практики ми приділили багато часу продовженню нашої наукової діяльності стосовно біологічної активності мікробних поверхнево-активних речовин. Мої експерименти стосувались впливу суміші ефірної олії лемонграсу та поверхнево-активних речовин бактерій Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017, синтезованих за наявності дріжджів, на двовидові біоплівки. Я дуже вдячна працівникам Інституту за їх професіоналізм, підтримку, проведення цікавих екскурсій та доброзичливу атмосферу. Отримані знання та навички стали чудовим внеском у скарбничку наших компетентностей».