З весняним подихом робочого дня, з приємним ясним ранком, коли кожен спішить на свою роботу, чи кудись по справам з запашною кавою, коли сонечко тільки прокинулось, протерло свої очі, юні учасники весняних Біотехнологічних студій уже швиденько прибігли на поріг Національного університету харчових технологій (НУХТ). Третій день цього заходу, який реалізується за підтримки Корпорації «Артеріум», таїв багато цікавого і незвіданого, тому учні, сповнені ще більшими силами, поринули у світ біотехнологій, хімії та інжинірингу, і розпочали цей день з безмежною мотивацією та енергією…
Спочатку учасники відвідали кафедру харчової хімії. Там їх радісно зустріли доценти Віра Іщенко, Олександр Макаренко та Тетяна Петренко. Майбутнім студентам запропонували дослідити жорсткість води за допомогою титриметричного аналізу. Під час проведення даного дослідження старшокласникам розповідали про нюанси даного процесу та цікаві факти з хімії.