Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»
Основною перевагою кожного учасника студентського гуртка «BIOTECH» є мультифункціональність. Науковці встигають все – і це не просто слова! В переліку робіт до виконання в кожного студента є обґрунтування магістерської роботи, виконання експериментальної частини та участь в конкурсах. Однак найбільш цікавою справою є написання тез та статей на різноманітні вітчизняні та закордонні конференції, бо це дає можливість поширити свою роботу серед науковців у різних куточках України.
Так, 7-8 листопада 2019 р. у Національному фармацевтичному університеті у м. Харків відбулась VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні досягнення фармацевтичної технології та біотехнології», в якій дистанційно взяли участь студенти ІV курсу В’ячеслав Черепанський, Анастасія Царьова, Анна Ярова, Анна Зварич, а також магістранти I та II років навчання Ігор Ключка, Наталя Петренко, Марина Ярош, Сергій Вискірко, Юлія Гайдук, Наталія Клименко, Анна Моцар та Іван Янчук. Свої наукові роботи оприлюднили і здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» Лілія Ключка і Дар’я П’ятецька. Загалом у збірнику наукових праць опубліковано 13 тез та статей наших юних дослідників.
Золота осінь – найкращий час для профорієнтаційної роботи. Адже більшість майбутніх випускників і досі на роздоріжжі щодо майбутньої спеціальності і саме час розповісти їм про Національний університет харчових технологій, де можна здобути фах біотехнолога – престижної та високооплачуваної професії сьогодення.
Ні для кого не секрет, що навколо нас існує велика кількість мікроорганізмів – деякі з них входять до нормальної мікрофлори людини, проте є і патогенні, небезпечні для макроорганізмів, а тому дуже важливо розуміти принципову різницю між ними. За допомогою діяльності мікроорганізмів люди отримують смачну кисломолочну продукцію, ароматну випічку, вітаміни для профілактики або антибіотики для лікування хвороб тощо. Світ мікроорганізмів дуже цікавий і захоплюючий, а майбутня професія з їх вивчення і використання на блага людства є однією з провідних у світі.
Наближається Новий рік, а з ним і зимова екзаменаційна сесія. Екзаменам, як відомо, передують заліки і захисти курсових проектів, проте деякі студенти 4-го курсу, схоже, все ще перебувають «в обіймах літа». Майбутні бакалаври-біотехнологи добре знають, що якісно виконаний курсовий проект з дисципліни «Основи проектування біотехнологічних виробництв» - це 50% успішного захисту майбутнього дипломного проекту. Знають, але, мабуть, вірять у це не всі…
Кожну середу студенти-біотехнологи, які навчаються на третьому курсі, мають можливість підтвердити теоретичні знання з дисципліни «Загальна мікробіологія» на лабораторних роботах. І ця середа не стала виключенням. Так, студенти аналізували здатність мікроорганізмів гідролізувати желатину та казеїн (молочний білок), катаболізувати амінокислоти з утворенням сірководню та індолу. Окрім аналізу лабораторної роботи, біотехнологи здійснили посіви мікроорганізмів для визначення їх здатності до нітратредукції та денітрифікації. Розшифрування цих «страшних» слів, а також результатом роботи юних дослідників ми обов’язково з Вами поділимося.
Що таке навчання в університеті?
Це – лекції, практичні, лабораторні, тобто набуття теоретичних і практичних знань. А що таке навчання на 4 курсі та ще і на 5-ій або 6-ій парі?
Це – «вже трохи втомилися», «трохи нудно» і «бажаємо різноманіття».
Але для студента-біотехнолога немає нічого неможливого!
І навіть звичайні практичні роботи можна перетворити на майданчики для ділових ігор, диспут-клубів і майстер-класів для того, щоб трохи суха і трохи, можливо, нудна інформація щодо конструктивних особливостей аеробних способів очищення стічних вод у рамках дисципліни «Природоохоронні біотехнології» стала наочнішою, зрозумілішою.
Попередньо в межах дисципліни «Біоенергетика та охорона довкілля» було обговорено багато питань, пов'язаних з даною темою, тому наш похід на виставку був цікавим і актуальним для кожного. Безперечно, заходи такого типу є важливими подіями в галузі енергетики України.
Одного осіннього дня, на сторонці факультету біотехнології та екологічного контролю в Instagram була опублікована інформація щодо нового унікального проекту «Амбасадор» від АТ «Фармак». Для цього студентам потрібно було заповнити Google форму та очікувати результату. В Google формі нічого важкого не було, потрібно було написати про себе та пояснити, чому саме ти маєш стати амбасадором даної компанії. Потім настав час очікування для студентів та роботи НR-спеціалістів.
Згодом для двох студентів-біотехнологів 4 курсу – Яни Мар’євич та Анатолія Міщука випала нагода взяти участь в другому етапі проекту і показати себе та свої навички. Співробітники АТ «Фармак» запропонували підготовити презентацію про себе та дати відповідь на питання «Чому ж ти хочеш стати Амбасадором АТ «Фармак»?».
Захисти бакалаврів. Червень 2024 р.
Випуск магістрів. Лютий 2024 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р.
Посвята в студенти. Вересень 2023 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2023 р.
89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р.
Посвята в студенти. Вересень 2022 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2022 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р.
Посвята в студенти. Серпень 2021 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2021 р.
87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р.
Посвята в студенти. Вересень 2020 р.
On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р.
Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Вечір факультету. Жовтень 2019р.