Упродовж двох тижнів навчання у Національному університеті харчових технологій буде відбуватись в онлайн режимі. Для студентів це не є чимось незвичним, оскільки майже весь весняний семестр проходив саме в такому форматі.
Нещодавно у студентів третього курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» відбулась лекція з дисципліни «Генетика» у режимі відеоконференції на платформі Zoom. Доцент Оксана Скроцька у доступній формі пояснила студентам особливості розташування генів у хромосомах, яким чином вимірюють відстань між генами та від чого залежить сила зчеплення між ними. Також студенти дізнались про таке явище, як кросинговер, коли він відбувається та яка його біологічна роль при спадкуванні ознак.
А ви знаєте, яким чином відбувається картування хромосом та побудова цитологічної чи генетичної карти хромосоми? А студенти-біотехнологи тепер знають!