Крафтове сироваріння стає популярним в Україні серед фермерів та поціновувачів сиру. Все більше господарів молочних ферм і невеликих господарств, користуючись досвідом європейських колег, намагаються не здавати молоко на заводи, а переробляти самостійно. Основним продуктом переробки молока в даному випадку є сир.
Для навчання охочих опанувати тонкощі виробництва сиру групою ентузіастів, куди входять фромаж’є (сирний сомельє) і сировари, був започаткований проект «Курс уважного сировара». Одним із лекторів курсу є старший викладач кафедри біотехнології і мікробіології Євген Олександрович Омельчук, основним завданням якого є ознайомлення учасників з мікробіологічними та біохімічними процесами, які відбуваються в молоці та на усіх стадіях виробництва сиру.