Продовжуємо опис стажування юних біотехнологів у Польщі. Нині мова піде про Laboratory workshop "Food microbiology". Захід тривав два дні і наші здобувачки не просто ознайомлювались із особливостями організації наукової лабораторії, а були безпосередніми учасниками подій. Спочатку була екскурсія по лабораторіям, в яких викладачі університету Жешува продемонстрували сучасне обладнання: різні типи хроматографів, біореакторів, настільні міні-автоклави та ферментери малих об’ємів, а також установки для приготування та розливу поживних середовищ. А далі учасники спробували приготувати комбучу: зважили та заварили чайне листя, профільтрували розчин від часток, додали цукор, довели розчин водою до мітки та внесли культуру чайного гриба. Це все відправили на ферментацію, а спробувати, що вийшло можна буде через тиждень. Також здобувачі навчились робити чіпси і бекон із шкірки банану.
Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»