Продовжуємо опис стажування юних біотехнологів у Польщі. Нині мова піде про Laboratory workshop "Food microbiology". Захід тривав два дні і наші здобувачки не просто ознайомлювались із особливостями організації наукової лабораторії, а були безпосередніми учасниками подій. Спочатку була екскурсія по лабораторіям, в яких викладачі університету Жешува продемонстрували сучасне обладнання: різні типи хроматографів, біореакторів, настільні міні-автоклави та ферментери малих об’ємів, а також установки для приготування та розливу поживних середовищ. А далі учасники спробували приготувати комбучу: зважили та заварили чайне листя, профільтрували розчин від часток, додали цукор, довели розчин водою до мітки та внесли культуру чайного гриба. Це все відправили на ферментацію, а спробувати, що вийшло можна буде через тиждень. Також здобувачі навчились робити чіпси і бекон із шкірки банану.
Після навчання настав час для відпочинку. Організатори заходу організували для учасників поїздку в Карпати. Дівчата мали можливість провести час у маєтку Кароля та Емілії Залуських. Цей історичний вайб архітектури та місцевості навколо дав здобувачам ніби новий подих та перезавантажив свідомість. Далі було ознайомлення із старовинними селищами: Low Beskids, Jaśliska, Iwonicz Zdrój, Rymanów Zdrój, Krosno, Odrzykoń, Prządki. Окрім екскурсій та відпочинку дівчатам пощастило відчути справжній екстрим – підйом на гору Tarnica, від краєвидів із якої просто перехоплює подих. А після культурно насиченого дня учасники збиралися на теплі та затишні вечорниці, де танцювали бельгійку, ділячись емоціями від побаченого.
Далі буде