Національний університет харчових технологій в чергове підтверджує свій високий статус, люб’язно прийнявши 8-й Центральноєвропейський конгрес з харчової науки CEFood 2016, на якому талановиті вчені з різних куточків Європи та світу представляли свої останні досягнення в області харчової промисловості. Серед шанованих гостей були представники Бельгії, Нідерландів, на прямий зв’язок виходили науковці з університету Індії.
Звичайно, що така грандіозна подія не могла пройти повз кафедру біотехнології і мікробіології, вплив робіт та відкриттів викладачів й випускників якої на харчову галузь стає все більш помітним з кожним днем.
Найбільшу гордість викликає той факт, що серед дюжини обдарованих міжнародних вчених з різних куточків Європи, шанс представити свою роботу випав нашому талановитому викладачу – Софілканич Анні Павлівні. Перейшовши від привітань до виступу, в залі почали лунати знайомі нам всім слова: Escherichia coli, Saccharomyces, Enterobacter – доповідач розповідала про прямий та опосередкований вплив різних мікроорганізмів на ті чи інші галузі харчової промисловості.