11 жовтня здобувачі І та ІІ курсів ОС «Бакалавр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» ОПП "Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна" мали чудову нагоду потрапити на екскурсію на виробництво заквасок ТМ «Іпровіт», яке створено при Інституті продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України. За супровід та організацію екскурсії хочемо одразу подякувати зав. кафедри – Віктору Стабнікову, а також нашим кураторам – Тетяні Белемець та Віктору Удимовичу. Саму ж екскурсійну групу люб’язно та дуже привітно зустріла завідувачка відділу біотехнології Інституту продовольчих ресурсів, д.т.н., с.н.с. Світлана Даниленко, котра провела коротенький екскурс в історію Інституту та супроводжувала здобувачів до виробничих приміщень.
Безпосередньо на самому виробництві огляд потужностей проводила завідувачка виробничої дільниці Наталія Парфіненко. Під час захоплюючої екскурсії кожен зі здобувачів у деталях ознайомився з обладнанням та усіма процесами, які пов’язані з підготовкою й накопиченням посівного матеріалу для виробничого біосинтезу, передачею на накопичення бактеріальної закваски, центрифугуванням, ліофільним висушуванням, а також пакуванням майбутньої продукції. Окремо було цікаво дізнатися та розглянути призначення різноманітного обладнання, що використовується під час виробництва бактеріальних заквасок.
Це невеличке підприємство, що сховалось за тінню будівлі Інституту завдяки Світлані Даниленко та Наталії Парфіненко залишило по собі приємні враження для всіх учасників екскурсії та дозволило отримати уявлення про практичні аспекти виробництва харчових продуктів та вірно обраний шлях отримання професії біотехнолога.