Вітаю!
Мене звати Олександр Дешко, я став випускником Національного університету харчових технологій у 2022 році за спеціальністю 162 «Біотехнологія, біоінженерія», успішно захистивши кваліфікаційну роботу на тему: «Біосинтез біомаси Lactobacillus delbrueckii», під керівництвом доктора філософії, ст.викладача Лілії Ключки. Наразі я успішно поєдную навчання на 2 курсі магістратури ОПП «Фармацевтична біотехнологія» з роботою у компанії ТОВ «Біотестлаб» на посаді завідувача сектору підготовки розчинів та середовищ відділу забезпечення виробництва. Тема моєї кваліфікаційної магістерської роботи: «Сучасні антибіотики стрептоміцетів», керівник – к.т.н., доц. Юрій Резніченко.
Свою посаду я находжу досить цікавою, адже у мої задачі входить контроль закупки сировини, дотримання технологій виготовлення розчинів та середовищ, які у подальшому використовуються виробництвом для створення вакцин. За час навчання в університеті, не зважаючи на період карантину та початок повномасштабної війни, я здобув досить багато практичних навичок, досвіду та важливої наукової інформації від кваліфікованих викладачів кафедри БТМ.
Навіть на дистанційному навчанні лекції та практичні заняття були дуже цікавими. Викладачі постійно ризикували приїзджаючи до університету для того, щоб показати нам важливі біотехнологічні процеси на практиці. Варто зазначити, що на факультеті БТЕК кожен викладач завжди шукає індивідуальний підхід до здобувача, за що я дуже їм вдячний, адже саме завдяки такій методиці, навчання проходило дуже легко та пізнавально.
Хочу подякувати кафедрі БТМ та її викладачам за знання та можливість отримати безцінний практичний досвід, який відіграв вирішальну роль у моїй кар’єрі сьогодні!