Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт
Подані роботи на конкурс. Студентами кафедри біотехнології і мікробіології були подані 9 наукових робіт для участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2017/2018 навчального року:
– зі спеціальності «Біологія» (місце проведення – Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка, 26 квітня 2018 р.):
Бородіна Ольга Олегівна (ФБ-2-2М), Заярнюк Анна Віталіївна (БТ-4-2) – «Біологічно активні фрагменти молозива – новий підхід у боротьбі з інфекційними агентами» (керівник – к.б.н., доц. Лич І.В.);
Луцай Дар’я Андріївна (ФБ-1-2М) – «Роль поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 у руйнуванні боплівок» (керівник – д.б.н., проф. Пирог Т.П.);
– зі спеціальності «Технології захисту навколишнього середовища» (місце проведення – Одеська національна академія харчових технологій, 11-13 квітня 2018 р.):
Герштман Артем Юрійович (ФБ-1-2М), Костейков Назар Юрійович (ПБ-1-1М) – «Біоконверсія відпрацьованої соняшникової олії у поверхнево-активні речовини Rhodococcus erythropolis ІMV Ас-5017 та Nocardia vaсcinii ІМВ В-7405 для природоохоронних технологій» (керівник – д.б.н., проф. Пирог Т.П.);
– зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» (місце проведення – Національний університет «Львівська політехніка», 18 квітня 2018 р.):
Гаврилкіна Дар’я Володимирівна (ФБ-1-2М) – «Синтез фітогормонів продуцентами поверхнево-активних речовин Nocardia vaсcinii ІМВ В-7405, Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 та Rhodococcus erythropolis ІMV Ас-5017» (керівник – д.б.н., проф. Пирог Т.П.);
Корх Наталя Сергіївна (ФБ-1-2М) – «Антимікробна активність рослинної добавки на основі зелені часнику у складі м’ясних рублених напівфабрикатів» (керівник – к.т.н., доц. Тетеріна С.М.);
Жалій Наталія Андріївна (ПБ-1-1М) – «Отримання генетично-модифікованої пшениці з практично цінними властивостями шляхом Agrobacterium-опосередкованої трансформації in planta та in vitro» (керівник – к.б.н., доц. Скроцька О.І.);
Макієнко Вероніка Олександрівна (ФБ-1-2М) – «Регуляція антимікробної та антиадгезивної активності поверхнево-активних речовин Nocardia vaсcinii ІМВ В-7405» (керівник – д.б.н., проф. Пирог Т.П.);
– зі спеціальності «Харчові технології» (місце проведення – Національний університет харчових технологій, 24 квітня 2018 р.):
Українець Олена Олександрівна (ФБ-1-2М) – ««Мікробіологічний аналіз кондитерських кремів поліпшеної рецептури» (керівник – к.т.н., доц. Грегірчак Н.М.);
Покойовець Катерина Юріївна (ФБ-1-2М) – «Мікробіологічна безпека хлібобулочних виробів з їстівним покриттям» (керівник – к.т.н., доц. Грегірчак Н.М.).
Отримані нагороди:
1. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2017/2018 н.р. зі спеціальності «Біологія» – Диплом ІІІ ступеня (Бородіна Ольга, Заярнюк Анна).
2. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2017/2018 н.р. зі спеціальності «Технології захисту навколишнього середовища» – Диплом оргкомітету (Герштман Артем, Костейков Назар).
3. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2017/2018 н.р. зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» – Диплом І ступеня (Жалій Наталія), Диплом ІІ ступеня (Гаврилкіна Дар’я), Грамота за оригінальність ідеї (Корх Наталя), Грамота за яскраву презентацію (Макієнко Вероніка).
4. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2017/2018 н.р. зі спеціальності «Харчові технології» – Диплом ІІ ступеня (Покойовець Катерина), Диплом ІІІ ступеня (Українець Олена).
Детальніше: