1. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт
Подані роботи на конкурс. Студентами кафедри біотехнології і мікробіології були подані 13 наукових робіт для участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2014/2015 навчального року:
– за напрямом «Біологічні науки»:
Підгерська Людмила – «Перекисне окислення ліпідів у чутливих та резистентних до опромінення світлопігментованих штамів Aspergillus versicolor» (керівник – доц. Антонюк М.М.);
Кістенюк Тетяна – «Протигерпетична активність наночасток діоксиду церію»,
Кістенюк Наталя – «Інтерфероніндукуюча дія похідних тилорону» (керівник – доц. Скроцька О.І.), місце проведення – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича;
– за напрямом «Екологія та екологічна безпека»:
Антонюк Ніна – «Вплив поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241на деструкцію комплексних з важкими металами нафтових забруднень у ґрунті» (керівник – проф. Пирог Т.П.); місце проведення – Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка;
– за напрямом «Біотехнологія»:
Івахнюк Микола – «Інтенсифікація синтезу полісахариду етаполану на соняшниковій олії»,
Савенко Інга – «Антимікробні властивості поверхнево-активних речовин Nocardiavaccinii ІМВ В-7405» (керівник – проф. Пирог Т.П.);
Нікітчук Ірина – «Технічно шкідлива мікрофлора виробництва натуральних сирів» (керівник – проф. Кігель Н.Ф.);
Лобищева Ганна – «Твердофазне культивування Corynascus sp 1898 для одержання ферментів целюлолітичного комплексу» (керівник – доц. Красінько В.О.);
Пекло Ганна, Пекло Анастасія – «Абзими та їх застосування у харчовій промисловості» (керівник – проф. Карпов О.В.); місце проведення – Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»;
– за напрямом «Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції»:
Дорош Ганна – «Антагоністичні властивості дріжджів» (керівник – доц. Грегірчак Н.М.),
Пекло Ганна, Пекло Анастасія – «Абзими та їх застосування у харчовій промисловості» (керівник – проф. Карпов О.В.); місце проведення – Харківський державний університет харчування та торгівлі;
– за напрямом «Експертиза харчових продуктів»:
Животовська Аріна – «Мікробіологічна безпека харчових продуктів» (керівник – доц. Грегірчак Н.М.);
Короленко Аліна – «Мікрофлора напоїв на основі цукрового сорго» (керівник – доц. Тетеріна С.М.); місце проведення – Національний університет харчових технологій.
Отримані нагороди:
1. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2014/2015 н.р. за напрямом «Біотехнологія» – Диплом І ступеня (Івахнюк Микола, керівник – д.б.н., проф. Пирог Т.П.);
2. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2014/2015 н.р за напрямом «Експертиза харчових продуктів» – Диплом І ступеня (Животовська Аріна, керівник – к.т.н., доц. Грегірчак Н.М.);
3. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2014/2015 н.р. за напрямом «Біологічні науки» – Диплом ІІ ступеня (Кістенюк Наталя, керівник – к.б.н., доц. Скроцька О.І.), Диплом за активну участь (Підгерська Людмила, керівник – к.т.н., доц. Антонюк М.М.);
4. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2014/2015 н.р. за напрямом «Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції» – Грамота за активну участь (Пекло Ганна, Пекло Анастасія, керівник – д.б.н., проф. Карпов О.В.);
5. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2014/2015 н.р. за напрямом «Екологія та екологічна безпека» – Грамота за проявлений творчий потенціал та нестандартний підхід у вирішенні складних наукових завдань з екології та екологічної безпеки (Антонюк Ніна, керівник – д.б.н., проф. Пирог Т.П.).
Детальніше:
http://btmb.com.ua/biotehnology-znovu-peremagaiut
http://btmb.com.ua/vseukrajinskyy-konkurs-studentskyh-naukovyh-robit-pidsumky
2. Конкурс дипломних проектів та магістерських робіт НУХТ
Конкурс магістерських робіт:
Івахнюк Микола (БТЕК-5-2М, керівник – д.б.н., проф. Пирог Т.П.) – Диплом І ступеня;
Животовська Аріна (БТЕК-5-1М, керівник – к.т.н., доц. Грегірчак Н.М.) – Диплом ІІІ ступеня.
Конкурс дипломних проектів:
Голубінка Марта (БТЕК-5-2, керівник – к.т.н., доц. Волошина І.М.) – Диплом ІІ ступеня;
Усіченко Анастасія (БТЕК-5-1, керівник – к.т.н., доц. Волошина І.М.) – Грамота у номінації «Висока практична цінність проекту».