Ніби вже кінець листопаду і грибна пора далеко позаду, але виявляється є місця, і що найдивовижніше, у густозаселеній частині Києва, де можна збирати гриби цілий рік.
22 листопада студенти-біотехнологи 4 курсу під керівництвом Вікторії Олегівни Красінько, доцента кафедри БТМ, відвідали виробничий завод екзотичних грибів ТДВ «ЕСМАШ», що знаходиться на масиві Виноградар.
Під час екскурсії, яку майстерно провела випускниця кафедри БТМ, а нині мікробіолог ТДВ «ЕСМАШ» Ольга Талько, у студентів була можливість ознайомитись і наочно побачити технологію виробництва їстівних грибів Шиїтаке, які для нас є дещо екзотичними, а ось у давньому Китаї вони були відомі ще дві тисячі років тому. Про популярність цих грибів у країнах Сходу свідчить і їх тривіальна назва – японські імператорські гриби. Ну а студенти-біотехнологи знають ці вищі базидіоміцети під їх науковою назвою Lentinus edodes, чули на лекціях з дисципліни «Основи екобіотехнологій» про екстенсивну й інтенсивну біотехнології їх вирощування, отже, побачене дозволило закріпити на практиці отриманні знання.