День вівторка у студентів четвертого курсу напряму підготовки «біотехнологія» факультету біотехнології, технології цукру та водопідготовки, почався не зовсім із стандартної лекції з дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» (лектор, доц. Грегірчак Н. М.). Для висвітлення теми про сучасні альтернативні методи мікробіологічного контролю харчових, біотехнологічних, фармацевтичних виробництв Наталія Миколаївна запросила начальника відділу промислової мікробіології ТОВ «Укрбіо» – Артема Слободянюка — представника французької компанії «BioMerieux», засновником якої є Марсель Мерье який, доречі, був учнем Луї Пастера. У 1897 році він відкрив лабораторію в Ліоні, яка почала пропонувати іншим лабораторіям свої поживні середовища для ідентифікації тих чи інших мікроорганізмів, щоб з однієї сторони спростити проведення мікробіологічного аналізу, з іншої – компанія почала заробляти та примножувати свої доходи. На даний момент «BioMerieux» є однією з провідних компаній в Європі з продажу приладів та поживних середовищ для лабораторій з контролю якості харчової та фармацевтичної продукції.
Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»