Починаючи з першого набору студентів за новітньою спеціальністю «Технологія мікробіологічних та вітамінних виробництв» у 1966 році в Київському технологічному інституті харчової промисловості (так у далеких 60-х роках минулого століття називався Національний університет харчових технологій), розпочалася історія інженерної біотехнологічної освіти в Україні. Сьогодні ж дана спеціальність має назву «Біотехнологія та біоінженерія», в межах якої кафедра біотехнології і мікробіології готує фахівців за трьома спеціалізаціями: «Індустріальна біотехнологія», «Фармацевтична біотехнологія» та «Природоохоронні біотехнології». Історія нашої кафедри – це 50 років завзятої роботи, творчого пошуку й заслуженого визнання. Колектив кафедри може по праву пишатися своєю славною біографією, унікальними науковими школами, іменами викладачів і випускників. Кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ була і залишається флагманом системи підготовки висококваліфікованих фахівців для біотехнологічної та фармацевтичної галузей, а кругла дата – точка відліку для майбутніх досягнень і успіхів.
Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»