Весна це завжди гаряча пора для здобувачів 4 курку, адже, без перебільшення, вони знаходяться за крок до захисту кваліфікаційної роботи бакалавра. Передує цій важливі події не менш відповідальна – представлення і захист курсових проектів з дисципліни «Харчова біотехнологія». В рамках виконання цього курсового, кожен зі здобувачів мав підібрати технологію виділення та очищення цільового біотехнологічного продукту. І, повірте, для того щоб розробити подібний проект майбутні бакалаври мають знати усі особливості як продуцента так і цільового продукту та використати ці знання для обґрунтування і вибору способів, допоміжних речовин та обладнання для процесів виділення, очищення, концентрування тощо.
І ось розпочались захисти підготовлених курсових проектів. Викладачі нашої кафедри мали змогу ознайомитись з представленими проектами, які заздалегідь були розміщені у гугл-папці зі спільним доступом керівників проектів і членів комісій, оцінити та дати рекомендації чи поради щодо вдосконалення запропонованої технології. У вже звичному режимі відео-конференцій біля екранів моніторів паралельно працювали 4 комісії на розгляд яких здобувачі представили мультимедійні презентації, у яких висвітлювали основні етапи обґрунтування та методологію підбору основних післяферментаційних етапів. Не менш важливим було те, що запитання нашим здобувачам ставили не лише члени комісії, а й їхні колеги-студенти. Також, виявили бажання приєднатися до захистів курсових і наші третьокурсники, які вже зовсім скоро будуть виконувати подібні проекти.
Захист курсових проектів здобувачами-біотехнологами став підтвердженням того, що на якість підготовки майбутніх спеціалістів на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ не впливають карантинні реалії. І ми впевнені, що після захисту бакалаврських кваліфікаційних робіт, ми будемо пишатися нашими працевлаштованими (за спеціальністю) випускниками!