У 2021 році Максимець Олександра та Підгерська Тетяна закінчили Національний університет харчових технологій та отримали диплом бакалавра зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».
Максимець Олександра виконувала кваліфікаційну бакалаврську роботу на тему «Одержання біомаси Lactobacillus fermentum для виробництва пробіотичного препарату «Фарманекс Про-Бі»» під керівництвом доц., к.т.н. Грегірчак Н.М. За матеріалами виконаної роботи підготувала тези, які опубліковані в наукових збірниках конференцій.
Підгерська Тетяна під супроводом наукового керівника доц., к.т.н. Карлаша Ю.В. здобула перемогу у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт написавши роботу за темою: «Біотехнологія отримання ферментного препарату лакази для вибілювання та обробки текстильних виробів».
Не зупиняючись на досягнутому рівні освіти, дівчата продовжили начання за освітнім ступенем «магістр» за освітньою програмою «Фармацевтична біотехнологія».
Паралельно з навчанням у жовтні 2021 року влаштувалися на роботу на посаду лаборанта у сучасний лабораторно-виробничий комплекс «FARMER.UA», а нині займають посади старшого лаборанта з мікроклонації рослин в культурі in vitro. Знання, вміння і навички біотехнологіної освіти отримані за 4 роки навчання дозволили дівчатам швидко адаптуватися до нової роботи. Адже біотехнологія – це галузь знань, яка охоплює широкий спектр методів, за допомогою яких отримують корисні для людства продукти з використанням біологічних об'єктів: мікроорганізмів, клітин тварин і рослин. Саме розвиток біотехнології дав поштовх до створення цілої серії рослин в штучних умовах в лабораторії in vitro, яким займається компанія, де працюють Олександра і Таня. Таке вирощування є досить швидким, оскільки поживне середовище, в якому ростуть рослин, є індивідуальним для кожного сорту і містить всі необхідні компоненти. Всі операції з пересадки рослин для подальшого культивування відбуваються в стерильних умовах в ламінарному боксі, що вимагає необхідних знань та навичок. Адже в результаті неправильних дій, можна заразити зразки мікроорганізмами, що знищать колекцію. В результаті таке вирощування дає можливість відібрати та тиражувати здорові сорти рослин. Рослини вирощені в лабораторії це добре всім відомі: ягідні культури, троянди, гортензії, стевія, фундук, банан, томат, ківі.
Ось така цікава і корисна є біотехнологія.