Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Вітаємо на фінішній прямій захисту дисертації кандидата наук!

Нещодавно відбувся розгляд кандидатської дисертації асистента кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ Тетяни Белемець, яка навчалась в аспірантурі на кафедрі технології молока і молочних продуктів НУХТ. Тема її роботи – «Удосконалення технологій продуктів молоковмісних кисломолочних з поліфункціональними наповнювачами природного походження» (науковий керівник – канд. техн. наук, доцент Ющенко Наталія). Захід було проведено у форматі відеоконференції на платформі ZOOM.

Відвідали Зум-конференцію представники одразу декількох кафедр: від кафедри технології молока і молочних продуктів: зав. каф., проф. Поліщук Г.Є., проф. Грек О.В., доценти: Кочубей-Литвиненко О.В., Пухляк А.Г., Красуля О.О., Онопрійчук О.О., Кузьмик У.Г., асистенти: Бас О.О. та Пшенична Т.В.; від кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства: професори Прибильський В.Л. та Маринченко В.О.; від кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів: зав. кафедри, проф. Пасічний В.М. та проф. Шевченко І.І.; від кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції: доц. Ющенко Н.М.; від кафедри біотехнології і мікробіології: проф. Стабніков В.П., доценти Грегірчак Н.М., Красінько В.О., Скроцька О.І., Воронцов О.О, Тетеріна С.М. та асистенти Ключка Л.В. і Удимович В.М.

Крім представників нашого університету до відеоконференції приєднались також проф. Юдіна Т.І. (Київський національний торгово-економічний університет) та проф. Юкало В.Г. (Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя). Тобто був належний кворум, що дозволяє проводити розгляд таких робіт.

У дисертаційній роботі наведено теоретичне обґрунтування і вирішення наукової задачі, що полягає в удосконаленні технологій молоковмісних продуктів: пасти молоковмісної сиркової з обліпихою та соусу молоковмісного сметанного з часником та цибулею. В ході роботи над дисертаційною роботою автором було розроблено та запропоновано для застосування склад купажу на основі натуральних рослинних олій у технологіях молоковмісних продуктів з оптимізованим жирнокислотним складом. Крім того було досліджено антимікробну дію часнику та зеленої цибулі щодо типових представників контамінантів кисломолочних продуктів та показано позитивний вплив таких компонентів на біологічну стійкість розроблених продуктів. Автором було також уточнено технологічні параметри отримання екстракту стевії на основі молочної сироватки і обґрунтована можливість підвищення біологічної ефективності молоковмісних продуктів за умови використання купажу на основі натуральних рослинних олій. Наукова новизна результатів підтверджується отриманим патентом України на корисну модель, а для запропонованих продуктів розроблено необхідну нормативну документацію.

В обговоренні дисертаційної роботи прийняли участь практично всі присутні, адже тема роботи дуже актуальна в сучасних умовах.

Виступаючі відмітили, що Тетяна Олександрівна приємно здивувала присутніх глибокими знаннями викладеного матеріалу та ґрунтовними відповідями на поставлені запитання.

Приємні слова на адресу доповідача прозвучали і від її колег з кафедри БТМ Віктора Стабнікова та Вікторії Красінько які зауважили, що Тетяна Олександрівна успішно поєднує наукову діяльність з роботою викладача кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ та користується повагою серед колег.

Враховуючи актуальність теми, наукову та практичну цінність результатів і висновків, викладених у дисертації, а також результати відкритого голосування дисертаційна робота Белемець Тетяни була рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 НУХТ за спеціальністю 05.18.04 – «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів».

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вітає свою колегу з успішним представленням результатів наукових досліджень та бажає їй подальших успіхів на фінішній прямій захисту дисертаційної роботи!

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка