Кожного року, у середині осені, у третю неділю жовтня разом з усією нашою державою ми маємо чудову нагоду відсвяткувати професійне свято дуже важливих промисловців – День працівників харчової промисловості. Будучи профільним ВНЗ, ми з гордістю відчуваємо причетність до підготовки висококваліфікованих фахівців, які опікуються випуском життєво необхідної продукції – харчових продуктів.
Цього року у передсвятковий день, 13 жовтня, в наш університет завітали гості на святкування традиційного Дня працівників харчової промисловості. До звичної виставки досягнень навчально-наукових інститутів та факультетів долучився і колектив факультету БТЕК. Кафедра біотехнології і мікробіології не залишилась осторонь, адже ні для кого не секрет, що процеси керованого використання мікроорганізмів відіграють не аби-яку роль у харчових виробництвах. Тому на стенді факультету були представлені і продукти біотехнології для харчовиків: дріжджі, лимонна кислота, тощо. Знайшлось місце і для мікроорганізмів – біологічних агентів, які широко застосовуються у виробництві харчових продуктів, і спеціальної літератури (підручників і посібників з харчової біотехнології, мікробіології харчових продуктів, технології пробіотиків та ін.). Студенти та викладачі, зустрічаючи гостей біля нашого стенду, пригощали всіх бажаючих вітамінами, адже саме виробництво даних препаратів стало основою біотехнологічної галузі України.
Урочиста частина включала виступи з привітальними словами ректора університету, професора Анатолія Українця і таких високоповажних посадовців, як голови підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України Леоніда Козаченка, заступника міністра з аграрної політики і продовольства Олени Ковальової, директора департаменту науково-технічного розвитку Міністерства освіти і науки України Дмитра Чеберкуса, голови Держспоживслужби України Володимира Лапи, а також аташе з питань наукового та університетського співробітництва посольства Франції в Україні Сільвена Ріголле.
Вже традиційним стало нагородження кращих працівників галузі за підсумками роботи протягом року. Приємно, що серед нагороджених є і наш колега – доцент кафедри БТМ Юрій Пенчук, якого було нагороджено дипломом Міністерства аграрної політики за багаторічну сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток харчової та переробної промисловості. А ще, відзнакою ректора за багаторічну співпрацю з університетом було нагороджено Анну Єгорову, керівника Корпоративного університету в корпорації ARTERIUM. Колектив кафедри БТМ також приєднується до слів вдячності, адже вже багато років флагман фармацевтичного ринку України – корпорація ARTERIUM є надійним партнером факультету БТЕК, зокрема: виступає незмінним спонсором проведення ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, а підприємства корпорації – ефективні бази практики для студентів-біотехнологів. Крім того, компанія проводить тренінги для викладачів і студентів 4 та 5 курсів на такі актуальні теми, як «Основи системи контролю якості», «Аргументація», «Ефективні комунікації», тощо . Тож, користуючись нагодою висловлюємо шану та подяку керівному складу корпорації від імені всього колективу кафедри біотехнології і мікробіології.
А у завершальному святковому концерті брали участь і талановиті студенти-біотехнологи. Як завжди, свято удалось на славу.
Ще раз щиро вітаємо всіх з Днем працівників харчової промисловості!