Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Українська філія швецького заводу «Lantmännen Аха» знайомить здобувачів-біотехнологів з особливостями технологічного процесу

В першій декаді листопаду, другокурсники-біотехнологи відвідали завод пластівців «Лантманнен Акса» в рамках навчального процесу за сприянням керівництва факультету БТЕК.

Старший технолог підприємства провела екскурсію, ознайомила нас з процесами виробництва пластівців різної форми: від дозування компонентів до кінцевого результату; з роботою лабораторії, технологією якості продукції та умовами її зберігання.

Дуже цікаво було побачити процес виготовлення «зсередини», краще один раз побачити, ніж 100 разів почути. Для нас це була можливість розширити свій кругозір, побачити щось нове, отримати практичний досвід. Здобувачі щиро поділилися своїми враженнями:

Пахомова Марина, БТ-2-1: «8 листопада швецький завод Lantmannen, що знаходиться у Борисполі гостинно прийняв здобувачів-біотехнологів ІІ-курсу і успішно провів ознайомчо-навчальну екскурсію.

Під час екскурсій здобувачі мали змогу побачити виготовлення зернових батончиків зі смаком йогурту та з тропічними фруктами, каші вівсяні миттєвого приготування з чорницею та подушечок з какао-начинкою. Ми дізналися, що для виготовлення продукції застосовується технологія екструдія, яка поєднує вплив високої температури та різної зміни тиску при обробці зерна. Завдяки цій технології споживач отримує якісний натуральний продукт, який не містить у складі холестерину. Особливу увагу виробництво приділяє вибору сировини. Для виготовлення сухих сніданків, каш і мюслів використовують добірні сорти кукурудзи, пшениці, ячменю, вівса та рису. Також цікаво було дізнатися, що замірювання основних органолептичних та фізико-хімічних показників продукції відбувається кожні півтори години, що гарантує високу якість продукту.

Ми хочемо висловити щиру вдячність працівникам заводу за таку змістовну екскурсію».

Мельник Тетяна, БТ-2-1: «Спочатку нам трошки розповіли про історію самого виробництва та перспективи його розвитку навіть в часи війни, адже це єдина фабрика в Україні, яка працювала і вийшла в плюс. Потім провели в кімнату зберігання і перевірки сировини. Особливо приємним було те, що при вході в цех пластівців мене заполонив надзвичайно приємний запах банану та полуниці, а у цеху вироблення батончиків смачно пахло ананасом.

Нам показали вироблення різних пластівців, мюслі, гранолу та фітнес-батончики. Максимально доступно пояснили матеріал, який легко було запам'ятати. У кінці екскурсії групу провели в лабораторію якості, де розповіли абсолютно про всі нюанси аналізу та ознайомили з списком країн, до яких здійснюється експорт продукції.

Насправді екскурсія мені дуже сподобалась і я задоволена тим, що відвідала це виробництво».

Бахмач Нікіта, БТ-2-1: «Я бориспільчанин, і був дуже приємно здивований тим, що у нас в місті є дійсно такі іноземні компанії, які турбуються за своїх робітників, які допомагають нам під час війни. Мені дуже сподобалося, як все виглядає всередині, яка продукція виробляється. Реально було цікаво».

Таїсія Морщ, БТ-2-2: «Екскурсія на завод у Борисполі "Лантманнен Акса" залишила сильне враження. Вражаючі технологічні процеси та сучасне обладнання перетворюють процес виробництва на захоплюючий перегляд. Велика увага до деталей та високі стандарти якості вражають, роблячи екскурсію не тільки навчальною, але й захоплюючою подією.

Екскурсія дозволила побачити всі етапи виробництва, від початкового етапу обробки сировини до кінцевого продукту. Розповіді гіда були інформативними, розкриваючи таємниці виробництва. Особливо вражаючим був підхід компанії до екології та сталого виробництва. Під час екскурсії вдалося відчути атмосферу творчого підходу та командної співпраці серед працівників заводу».

Висловлюємо щиру вдячність адміністрації заводу «Лантманнен Акса» за цікаву й змістовну проведену екскурсію. Подібні екскурсії допомагають нам отримати більше інформації, нових знань у сфері обраної професії.

Також дякуємо за надану можливість долучитися до високотехнологічного виробництва старшому куратору Олександру Воронцову, професору завідувачу кафедри Віктору Стабнікову.

Здобувач спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Максим Клименко, БТ-2-1 

Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Про кафедру Стейкхолдери Взаємодія зі стейкхолдерами Українська філія швецького заводу «Lantmännen Аха» знайомить здобувачів-біотехнологів з особливостями технологічного процесу