З вересня місяця я розпочала свою наукову роботу на кафедрі біотехнології і мікробіології під керівництвом Пирог Тетяни Павлівни. Вже 3-ій місяць я проводжу багато часу в лабораторії А-433. Але що ж я там роблю?
За ці насичені місяці я багато чому навчилась. Робила все: починаючи від підготовки посуду, культивування мікроорганізму-продуцента до обробки мікробними поверхнево-активними речовинами різних овочів. Суть моїх експериментів – перевірити ефективність цих метаболітів для подовження терміну зберігання овочів. Якісь навички для мене були зовсім новими, якісь просто удосконалила, так як багато чому навчилась під час виконання лабораторних робіт. Та скільки всього ще попереду...
Певні результати вже є, що дуже тішить. В режимі реального часу ми продовжуємо проводити дослідження та в планах ще багато чого.
Наукова робота насправді надзвичайно захоплює, вимагає сил, терпіння та здібностей. Хочу подякувати кафедрі за можливість займатись наукою, а своєму наставнику – Пирог Тетяні Павлівні за поради та постійну підтримку і натхнення.
Студентка БТ-3-1 Зварич А. О.