Вважаєте, що знаєте все про здорове харчування? Наукова конференція – чудова можливість це перевірити! 14-15 травня 2019 року в Києві відбулася XII Науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасні аспекти раціонального харчування». Юлія Гайдук – магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології І року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» прийняла участь у головному заході, присвяченому проблемам харчування. Організаторами конференції виступили Міністерство охорони здоров’я, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Асоціація дієтологів України, група компаній «Мед експерт» та Генеральним спонсором виступила компанія «Herbalife Nutrition».
Впродовж двох днів фахівці різних спрямувань ділилися досвідом щодо того, як жителі України можуть себе забезпечити здоровим раціоном. Питання важливості харчування обумовлено тим, що це в високій мірі впливає на стан здоров’я та якість життя. Саме харчування виступає найважливішим аспектом, упевнено переганяючи інші фактори впливу такі як спадковість, екологія, умови праці, тощо.
На конференції було представлене дослідження харчування населення та освітні проекти; інноваційне та персоніфіковане харчування: сьогодення та перспективи; вітаміни, мінерали та інші мінорні харчові речовини; мікробіом кишківника: огляд останніх досліджень; рекомендації по харчуванню для різних категорій населення; профілактичне харчування, та багато інших цікавих тем.
Магістрантка Юлія Гайдук скористалася нагодою познайомитися з Йонатаном Яромом (директор департаменту медицини в центрі спортивної медицини Олімпійського комплексу Medix, Тель-Авів, Ізраїль) та взяти активну участь у його лекціях-майстер-класах про «Інновації у сучасному харчуванні», «Спортивне харчування: сучасні можливості забезпечення оптимальної ефективності». Дуже інформативною була й лекція «Роль харчування та дієтичних добавок» Олександра Мартинчука (саме він є науковим секретарем щорічної науково-практичної конференції і член наглядової ради Асоціації дієтологів України).
У ході XIІ Науково-практичної конференції «Сучасні аспекти раціонального харчування» учасникам представили просту, зрозумілу і легку ілюстрацію, з чого повинне складатись раціональне харчування українця. В холі конференції можна було поспілкуватись з різними представниками компаній: «Takeda», «Arterium», «Danone» та ін.
Після конференції всі учасники, які повністю відвідали дводенні лекції, в тому числі Юля Гайдук, отримали сертифікати від Асоціації дієтологів України.
Хочу подякувати Асоціації дієтологів України, Олегу Швецю та генеральному партнеру заходу за можливість відвідати конференцію!
Юлія Гайдук