Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Per aspera ad magisterium

Шлях до омріяної професії – до улюбленої справи свого життя ніколи не буває простим, а часом видається і досить тернистим. Із власного досвіду скажу, що шлях до усвідомлення себе як перспективного біотехнолога зайняв немало часу і коштував немало зусиль. Потрапивши із абсолютної іншої сфери діяльності у світ біотехнології, я спочатку відчувала себе розгубленою і зовсім не сподівалася на успіх реалізації свого рішення кардинально змінити професію. Це нагадувало ситуацію, коли бактерія потрапила до свіжого поживного середовища з новими для неї субстратами, і їй треба якнайшвидше насинтезувати ферменти аби пристосуватися до нових умов. Тим не менш, мої «адаптаційні механізми» спрацювали вдало, бакалаврська кваліфікаційна робота захищена і вже час ставати на новий щабель – здобуття ступеня магістра з біотехнології.

Ще на етапі вступних випробувань до магістратури я розуміла, що свій магістерський проєкт я воліла б присвятити дослідженню особливих властивостей грибів. При фінальному виборі тематики майбутньої магістерської роботи на допомогу мені прийшла Вікторія Красінько (мій науковий керівник), яка спрямувала мої думки і побажання у необхідне русло, і нами було обрано цікавий напрямок досліджень – вивчення біотехнологічного потенціалу дріжджових кілер-токсинів. Для повного розкриття обраної тематики, у магістерському проєкті я хочу детально висвітлити питання біорізноманіття дріжджів із кілерними властивостями, описати природу токсичності дріжджових кілер-токсинів, а також, що найважливіше, окреслити способи оптимізації процесів культивування кілерних дріжджів, аби отримати високоактивний і стабільний продукт. Ще однією неочевидною, але суттєвою перевагою обраної тематики є те, що наразі українські вчені не займаються вивченням кілерних властивостей дріжджів. Тому така «новизна» даної тематики на теренах України надихнула мене і Вікторію Олегівну розпочати власні дослідження кілерної активності дріжджів, які ми ізолювали із різної природної сировини. Тож, ми вже ступили на цю «terra incognito», наш квест розпочато, і я сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться досягнути гарних результатів у нашій непростій, але такій цікавій і захоплюючій справі. Тепер залишається йти тільки вперед – вперед крізь терни – до омріяного диплому магістра!

Софія Цапко, магістрантка I року навчання

 

Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка