Ось і знову настав період дистанційного навчання… Але, все ж, за ці два тижні очних занять ми встигли активно попрацювати в лабораторії.
Засвоївши матеріал лекції Грегірчак Наталії Миколаївни, на лабораторній роботі з дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» ми успішно провели мікробіологічний аналіз рослинної та тваринної сировини і готових продуктів їх переробки методом Коха.
Отже, спочатку ми відібрали та підготовили проби обраних продуктів і сировини та приступили до безпосереднього проведення аналізу. Для визначення мікробіологічних показників проби відбирали з різних частин об’єкту з наступною гомогенізацією відібраної наважки у фарфоровій ступці і подальшим кількісним перенесенням у колби зі стерильною водою для одержання вихідного розведення.
Далі виконували послідовні десятикратні розведення та здійснювали висів у чашки Петрі з різними поживними середовищами відповідно до показника, який плануємо визначити. Для рівномірного розподілення суспензії по поверхні середовища користувались шпателем Дригальського. Під час проведення аналізів максимально намагались дотримуватись умов асептики та користувались лише стерильними інструментами. Всі посіви помістили у термостати з відповідною для кожного показника оптимальною температурою.
На жаль, результати проведеної роботи ми аналізуватимемо вже в On-line режимі. Але з нетерпінням чекаємо наступного заняття, адже впевнені, що наші викладачі Ольга Слободян та Вікторія Кожанова зроблять все можливе для того, щоб лабораторна робота пройшла максимально результативно.
З вдячністю, студенти групи БТ-4-1