Чим подобається студентам 4-го курсу дисципліна "Мікробіологія, санітарія та гігієна виробництв з основами HACCP"? Напевне тим, що навіть онлайн лабораторні заняття можна проводити цікаво та з користю!
Минулого тижня група БТ-4-1 презентувала свої дослідження на тему "Фітопатологічне обстеження плодів та овочів". Виконанню даної лабораторної роботи передувала ретельна двотижнева підготовка. Здобувачі старанно намагалися «зіпсувати» свіжі картоплю, цибулю, гарбуз, моркву, виноград, грушу, капусту, перець, кабачок, яблука та інші свіжі плоди та овочі. Під впливом несприятливих факторів зовнішнього середовища за два тижня на плодах були виявлені численні ураження, причинами яких були мікробні захворювання. А опис їх та ідентифікація і були основним завданням студентів.
На самому занятті здобувачі представили фото уражених мікроорганізмами плодів, описали зовнішні ознаки захворювань, розглянули поверхню зрізу, скокориставшись інформацією наявною у літературних джерелах, вивчили збудника захворювання, а також розповіли, яку саме небезпеку для здоров'я людини може спричинити той чи інший патоген.
Проведення таких дослідів у себе вдома, з власними об’єктами лабораторного аналізу є цінним досвідом для нас – студентів, адже тепер ми знатимемо, на скільки небезпечною для нашого організму може бути маленька чорна крапочка на улюбленому плоді.
Студентки БТ-4-1 Максимець Олександра та Зомчак Вікторія