В світі існує багато важливих і цікавих професій: лікарі, політологи, юристи, вчителі... Всі вони надзвичайно корисні і потрібні. А Ви чули колись про біотехнологію? Чи замислювались Ви над тим, як багато вона дає нам для життя?
В першу чергу – це їжа: хліб, який ми їмо, сир, йогурти, вино і квас було б неможливо отримати без знань з біотехнології та мікробіології. Безліч ліків, антибіотиків і вітамінів, які щодня рятують тисячі життів ми отримуємо тільки завдяки мікроорганізмам. Доречі про мікроорганізми, саме вони – головні об’єкти біотехнології, наші вірні друзі і крихітні помічники, які роблять неоціненний вклад в життя кожної людини. Тому на нашій кафедрі студенти з I курсу вивчають будову, функції мікроорганізмів, а також як використовувати їх на практиці. Ледь не забула сказати, що безліч полів рослин, які ми щодня використовуємо в їжу загинули б, якби не добрива, що виготовляються за допомогою бактерій. Але для того, щоб розповісти вам всю користь біотехнологій, потрібно буде написати книгу.
Тож чому я обрала саме біотехнології? Ще зі школи я любила біологію, незвичайну і магічну хімію, точну і принципову математику, генетику, імунологію, любила креслити. Сучасну біотехнологію неможливо уявити без всього цього, і я щодня використовую свої знання на практиці. Я впевнена в своєму майбутньому, адже студенти нашої кафедри завжди знайдуть собі гідну і високооплачувану роботу, студентів саме нашої кафедри поважають і цінують у всьому світі. Я пишаюсь своїм вибором!
Отож поринь у цікавий і неосяжний світ біотехнологій та мікробіології, стань його частиною, і будь впевнений, що ти не пошкодуєш про свій вибір!
Cтудентка III курсу, Царьова Анастасія