Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Всі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс»

Харчова промисловість залишається однією з ключових галузей України. А вітчизняні молокопереробні підприємства випускають широкий асортимент продукції, що користується попитом не лише серед українських споживачів, а й серед вибагливих гурманів ближнього і дальнього зарубіжжя. Особлива увага на сьогодні приділяється вдосконаленню виробництва, впровадженню високоефективного обладнання, підвищенню якості готової продукції.

ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв», як частина Group Lactalis, один з найбільших виробників молочної продукції не лише серед українських конкурентів, а й у світі. Продукція Group Lactalis виготовляється у 50 країнах, а представлена в 94 країнах на п`яти континентах. Річний обсяг заготовленого молока сягає 19 млрд літрів. Сьогодні "Лакталіс" в Україні виробляє близько 200 найменувань продукції під відомими брендами: President, "Дольче", "Лактонія", Lactel, "Фанні" та "ЛокоМоко".

Вся продукція підприємства виготовлена на основі природних компонентів і не містить шкідливих для здоров’я людини консервантів. Вся продукція, перш ніж з’явитися перед споживачем, проходить систему контролю якості. Саме у цей відділ для проходження технологічної практики потрапила студентка групи БТ-4-2, Дзуман Дар`я:

«З моменту проходження співбесіди з менеджером з управління персоналом, коли я обрала відділ контролю виробництва і розпочався мій трудовий шлях в ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв»… Практивалась я здебільшого у мікробіологічній лабораторії в ролі помічника головного мікробіолога. У сферу моїх обов`язків входили наступні завдання: приготування поживних середовищ; відбір проб для аналізу санітарного стану (оточуючого середовища, персоналу, обладнання); відбір зразків рідких та твердих продуктів. В ході практики я пізнала тонкощі мікробіологічного контролю, а також мала змогу ознайомитися з усіма етапами виробництва кисломолочних продуктів: від приймання молока до розливу готової продукції у тару.

Я щиро вдячна керівництву та колективу ПрАТ "Лакталіс-Миколаїв" за безцінний практичний досвід, яким так щиро ділилися зі мною, за емоції та неймовірні враження! А кафедрі та університету дякую за надану можливість обирати місце практики!»

Ви знаходитесь тут: Вступнику Практична підготовка студентів Практична підготовка очима студентів Всі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс»