Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Всі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс»

Харчова промисловість залишається однією з ключових галузей України. А вітчизняні молокопереробні підприємства випускають широкий асортимент продукції, що користується попитом не лише серед українських споживачів, а й серед вибагливих гурманів ближнього і дальнього зарубіжжя. Особлива увага на сьогодні приділяється вдосконаленню виробництва, впровадженню високоефективного обладнання, підвищенню якості готової продукції.

ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв», як частина Group Lactalis, один з найбільших виробників молочної продукції не лише серед українських конкурентів, а й у світі. Продукція Group Lactalis виготовляється у 50 країнах, а представлена в 94 країнах на п`яти континентах. Річний обсяг заготовленого молока сягає 19 млрд літрів. Сьогодні "Лакталіс" в Україні виробляє близько 200 найменувань продукції під відомими брендами: President, "Дольче", "Лактонія", Lactel, "Фанні" та "ЛокоМоко".

Вся продукція підприємства виготовлена на основі природних компонентів і не містить шкідливих для здоров’я людини консервантів. Вся продукція, перш ніж з’явитися перед споживачем, проходить систему контролю якості. Саме у цей відділ для проходження технологічної практики потрапила студентка групи БТ-4-2, Дзуман Дар`я:

«З моменту проходження співбесіди з менеджером з управління персоналом, коли я обрала відділ контролю виробництва і розпочався мій трудовий шлях в ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв»… Практивалась я здебільшого у мікробіологічній лабораторії в ролі помічника головного мікробіолога. У сферу моїх обов`язків входили наступні завдання: приготування поживних середовищ; відбір проб для аналізу санітарного стану (оточуючого середовища, персоналу, обладнання); відбір зразків рідких та твердих продуктів. В ході практики я пізнала тонкощі мікробіологічного контролю, а також мала змогу ознайомитися з усіма етапами виробництва кисломолочних продуктів: від приймання молока до розливу готової продукції у тару.

Я щиро вдячна керівництву та колективу ПрАТ "Лакталіс-Миколаїв" за безцінний практичний досвід, яким так щиро ділилися зі мною, за емоції та неймовірні враження! А кафедрі та університету дякую за надану можливість обирати місце практики!»

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Вступникам Практична підготовка здобувачів Практична підготовка очима студентів Всі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс»