Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Професійна практика магістрантів-біотехнологів у Інституті продовольчих ресурсів НААН України

У період з 17 по 30 червня 2024 року здобувачки першого року навчання ОС «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Анастасія Охмакевич та Дар’я Благодир проходили професійну практику в Інституті продовольчих ресурсів НААН України.

Під час практики дівчата займалися дослідженнями у галузі біотехнології та мікробіології. Основні види робіт включали проведення мікробіологічних аналізів, вирощування та ідентифікацію мікроорганізмів, контроль якості та безпеки харчових продуктів, а також власні досліди за науковою тематикою та пошук відповідної літератури.

Анастасія: «У період професійної практики ми приділили багато часу продовженню нашої наукової діяльності стосовно біологічної активності мікробних поверхнево-активних речовин. Мої експерименти стосувались впливу суміші ефірної олії лемонграсу та поверхнево-активних речовин бактерій Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017, синтезованих за наявності дріжджів, на двовидові біоплівки. Я дуже вдячна працівникам Інституту за їх професіоналізм, підтримку, проведення цікавих екскурсій та доброзичливу атмосферу. Отримані знання та навички стали чудовим внеском у скарбничку наших компетентностей».

Дар’я: «Практика в Інституті продовольчих ресурсів НААН України надала нам можливість поглибити теоретичні знання, ознайомитися з сучасними методами досліджень у галузі біотехнології та мікробіології та отримати практичні навички, корисні для нашого майбутнього професійного розвитку, що дозволило підвищити рівень кваліфікації. Цей досвід став важливим етапом у нашому професійному становленні і дав змогу краще зрозуміти практичні аспекти роботи в обраній галузі. Також я дуже вдячна за підтримку моїх дослідів щодо впливу конкурентних грамнегативних бактерій на здатність поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus IMB B-7241 руйнувати біоплівки».

Ми щиро дякуємо працівникам Інституту продовольчих ресурсів НААН України за організацію професійної практики для наших студенток, а дівчатам бажаємо подальших успіхів і творчого натхнення!

Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Вступникам Практична підготовка здобувачів Практична підготовка очима студентів Професійна практика магістрантів-біотехнологів у Інституті продовольчих ресурсів НААН України