13–17 жовтня в Національному університеті харчових технологій проходить Міжнародна наукова конференція «Нові ідеї в харчовій науці – нові продукти в харчовій промисловості», що присвячена 130-річчю НУХТ.
У рамках конференції 15 жовтня у секції «Моделювання технологічних процесів і харчових продуктів» з усними доповідями виступили члени наукового гуртка «BIOTECH»:
- · аспірант, асистент кафедри Берегова Христина Андріївна – «Вплив поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii ІМВ В-7405 на прикріплення бактерій та дріжджів до різних матеріалів»;
- асистент кафедри Панасюк Катерина Вікторівна – «Антимікробні властивості поверхнево-активних речовин, синтезованих у різних умовах культивування Nocardia vaccinii ІМВ В-7405».
Магістранти:
- Пекло Анастасія – «Абзими та їх застосування в біотехнології»;
- · Дорош Ганна – «Антагоністичні властивості дріжджів Saccharomyces cerevisiae»;
- Івахнюк Микола – «Особливості синтезу етаполану ауксотрофним штамом Acinetobacter sp. ІМВ В-7005 за використання мультивітамінного препарату «Комплевіт» як джерела пантотенату».
Усі доповіді супроводжувалися мультимедійними презентаціями, а виступи доповідаючих були чіткими та лаконічними.
Слід відзначити, що робота Івахнюка Миколи дуже зацікавила аудиторію, особливо можливості застосування етаполану для видобутку природного газу. Також без уваги не залишилась доповідь Дорош Ганни, якій задали велику кількість питань щодо практичного використання дріжджів Saccharomyces cerevisiae.
Юні науковці гуртка «BIOTECH» гідно представили кафедру біотехнології і мікробіології на конференції та зацікавили присутніх, тож бажаємо їм успіху у подальших наукових досягненнях.