Після насиченого відпочинку, наші здобувачки Валя Жданюк і Даша Благодир знову повернулись до навчання. І першою зупинкою в рамках Workshop «How is chocolate made?» стала фабрика шоколаду, де їм детально розповіли про етапи виробництва шоколаду: від найпоширеніших місць росту какао-бобів до розливання готового шоколаду по плитках. Наприкінці екскурсії кожен учасник Summer School мав змогу зробити свою плитку шоколаду та прикрасити її дегідрованими фруктами. Також можна було скуштувати усі типи свіжого шоколаду, що стало приємною несподіванкою для учасників.
Також дівчата прийняли участь у лабораторній роботі на тему "Flora and fauna of exemplary ecosystems and the possibilities of using Lumbricidae for green recycling", де спочатку ознайомилися із розмаїттям хвойних дерев. Перед учасниками постало завдання поєднати шишку із відповідною їй гілкою хвойного дерева, що виявилося доволі не просто. Всі були вражені формою, кольором та різноманітністю шишок, кожна з яких вражала своєю особливістю. Наступним етапом роботи було приготування компосту з харчових відходів. Учасникам пояснили як використовувати вермикомпостер, як буденний метод утилізації органічних відходів вдома (наприклад, харчових або рослинних) для отримання біогумусу. Далі присутнім розповіли про ключову ланку даного процесу – дощових червʼяків (люмбрицидів), які, так би мовити, є відповідальними за утилізацію органічних решток. Приготування компосту здійснювали двома способами. Перший – спочатку відібрали 20 особин дорослих люмбрицидів, особливістю яких є наявність пояску. Далі у контейнер додали земляну частину, поверх органіку та розмочену водою целюлозу. Після чого знову додали земляну частину і трішки води та закрили контейнер. У кришці контейнеру зробили отвори. Другий спосіб був проведений аналогічно першому, але його відмінністю була відсутність земляної частки. Один, або два рази в місяць потрібно підкладати нову органіку. Надалі компостер можна розширювати, відібравши 20 особин червʼяків у новий контейнер.
Далі буде