Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Перший крок на шляху до захисту диплому. Бути біотехнологом – значить відчувати впевненість у своєму майбутньому!

Кожен з нас хоча б на хвилинку замислювався, ким хоче стати, або як обрати перспективну професію?. Після закінчення бакалаврату мені пощастило обрати одну з двох сучасних освітньо-професійних програм: «Фармацевтична біотехнологія».

І вже з вересня місяця, ми студенти-магістранти, почали плідну працю. Мені дуже сподобалось, що нам самим дозволили обрати майбутню тему нашого магістерського диплому. Так-так, вам не здалося – самим. Коли студенту випадає нагода знайти щось цікаве і цим займатися упродовж навчання – це є безцінним. Під час пошуку теми, мені було надзвичайно цікаво і приємно читати, що в сучасному світі розвиток фармацевтичної біотехнології не стоїть на місці в плані створення фармацевтичних засобів останнього покоління (вакцин, іммуномодуляторів тощо).

Мені, Юлії Гайдук, випала нагода займатись темою «Біотрансформація у виробництві підсолоджувачів» під керівництвом доцента Юрія Миколайовича Пенчука. Ця тема є досить актуальною, оскільки в умовах сучасного ритму життя споживання солодких продуктів неухильно зростає. Але кожен з нас знає, що цукор – це біла смерть і надлишок калорій перетворюється в жир, в результаті чого виникає загроза ожиріння та розвивається цукровий діабет. Як альтернатива, є застосування підсолоджувачів, що є більш безпечним.

Під час огляду теми, я ніколи б не могла подумати, що цукрозамінники мають широкий спектр використання. Лише уявіть, що їх використовують у складі жувальних гумок, молочних продуктах, дієтичних безалкогольних напоях, морозивах, твердих і м’яких кондитерських виробах та дієтичних цукерках. Цукрозамінники є також лікарською добавкою у генеричних препаратах, застосовуються для маскування неприємних смаків ліків, в зубних пастах та косметиці, таких як помада.

Навчання в магістратурі здається мені дуже цікавим та захоплюючим, оскільки під час навчання ти отримуєш нові знання та можеш розвиватись і брати участь в різних наукових конференціях.

Вже минув перший семестр, і можу впевнитись, що для того, щоб бути кваліфікованим спеціалістом, необхідно не лише отримати освіту, а й справді віддаватися справі. Буває, що студенти покидають навчання через велике навантаження і велику кількість інформації, яку треба запам’ятати. Я сподіваюся, що зможу подолати всі навантаження, оскільки потім, під час кар’єри, простіше не буде – треба вчитися організовувати свій час!

Юля Гайдук, магістрантка І року навчання

Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка