Нарешті почався новий навчальний рік, а з ним почалися і нові лабораторні заняття. На превелике щастя студенти встигли провести перші два тижня навчального року в стінах університету. У зв’язку з переходом м. Києва до помаранчевої зони з 14 вересня всі заняття у студентів очної форми навчання проводяться в режимі on-line. А незадовго до цього – 11 вересня – студенти групи БТ-4-2 мали можливість знову поринути у світ мікробіології в рамках дисципліни «Мікробіологія, санітарія та гігієна виробництв з основами НАССР».
В цьому їм допомогла декан факультету і лектор дисципліни Наталія Грегірчак, яка в режимі відеоконференції докладно і змістовно донесла студентам санітарно-гігієнічні норми харчових виробництв. Після ґрунтовної лекції, настав час закріпили свої знання на практиці. В лабораторії студенти вивчали методи визначення санітарно-показових мікроорганізмів води, повітря та харчових продуктів, ознайомились з принципами відбору проб і власноруч виконали перший етап оцінки стану повітря в аудиторії та стерильному боксі.
Завдяки викладачам, доценту Ользі Слободян та асистенту Вікторії Кожановій, що доповнили матеріал цікавою показовою презентацією та корисними історіями з власного досвіду, студенти змогли з легкістю опанувати весь представлений матеріал.
Сумно, що студенти змушені знову піти на дистанційне навчання, адже опановувати практичні навички мікробіолога – неоціненний досвід.
Віримо в найкраще!