Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Нас приймає місто Львів!

Дізнавшись про направлення на практику до міста Лева, ми, студенти-магістри Філатова Ольга та Курбатов Андрій, дуже зраділи, адже ніколи не були у Львові.

Львів зустрів нас привітно: колядою, гарною погодою та ясним сонечком.

Дорога до ПрАТ «Компанія Ензим» пролягала майже через все місто, і тому у нас був час роздивитись вузенькі вулички, верхівки соборів та замків крізь вікна автобусу.

Наблизившись до виробничих потужностей заводу, ми відразу відчули його продукцію на запах…. Так, так, я маю на увазі запах дріжджів та самого бродіння). Відразу після проходження формальностей на прохідній нас направили і відділ очистки відходів. Дуже цікаво, що Компанія «Ензим» – це напевно єдиний виробничий завод України, який має свій відділ знешкодження відходів, подібний до міських очисних. На відміну від останніх, очисні «Ензиму» оснащені новими апаратами, та весь процес автоматизований.

Відвідавши виробничу лінію, ми також були приємно здивовані, адже весь процес виконується в новому обладнанні та, практично, все автоматизовано. Підготовка поживного середовища, вирощування чистої культури в 2-х ферментерах об’ємом 100 м3. Потім починається власне технологічний процес: засів 8-ми 100-кубових ферментерів дріжджовим молоком чистої культури та процес накопичення біомаси, що також проходить автоматично. Після ферментації дріжджі сепарують на батареї з 3-х сепараторів (саме рідкі відходи з сепараторів поступають у відділ очистки відходів), та пресують або сушать. Остання стадія – фасовка, яка також проходить автоматично.

Гордістю заводу є повністю автоматизований склад, в якому господарює «Пан робот». Такий склад має фармацевтична фірма Дарниця… ну і Компанія «Ензим». Ми відчули себе героями програми «Как это работает» на каналі Discovery, де все виконують роботи: там взяв – туди поклав. Також, ми ще раз впевнились в якості продукції, 35 відсотків якої, до речі, йде на експорт до Європи та країн СНГ.

Звичайно, весь вільний час ми гуляли Львовом, багато спілкувались з місцевими людьми, піднялись на Вежу Ратуші та Високий замок, щоб з висоти пташиного польоту подивитись на місто, обійшли купу відомих кнайп та пабів, скуштували львівську каву, шоколад, пиво Зеник, зварене за особливим Галицьким рецептом, медовуху та інші смаколики.

З купою позитивних вражень та сувенірів повертаємось до метушливого Києва.

 Філатова Ольга.

Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка