Уявіть, що ви занурюєтеся в невидимий світ, де мікроорганізми творять свої маленькі дива. Саме цей захоплюючий світ відкрився на майстер-класі, який відбувся в одній із навчальних лабораторії Національного університету харчових технологій. Захід був організований на кафедрі біотехнології і мікробіології для школярів 242 ліцею й проводив його старший викладач Удимович Віктор.
Майстер-клас розпочався з теоретичної частини, де учасники ознайомились із будовою мікроскопа, його принципами роботи та особливостями налаштування. Віктор Удимович розкрив важливість правильного освітлення препарату та процесу фокусування, який дозволяє отримати чітке зображення об’єктів, що досліджуються, розказав, як користуватися гвинтами, та робити препарат сиру.
Після теоретичних знань студенти мали змогу перейти до практичної частини. Вони мікроскопіювали препарат сиру з пліснявою. Учасники дізналися неймовірно пізнавальні факти про мікробіологічні дослідження та правила користуванням лабораторним інвентарем. Учні активно обговорювали різні аспекти біотехнології, ставили запитання та давали оригінальні відповіді на запитання викладача.
Цей майстер-клас зібрав два класи, і всі учасники проявили високий рівень зацікавленості та активності. День пройшов у творчій атмосфері, залишивши незабутні враження. Цей науковий досвід відкрив нові горизонти для майбутніх студентів і, сподіваємось, надихне їх на подальші дослідження у галузі біотехнологій.
І, звичайно ж, після плідної робити кожен з класів, які змінювалися попорядку, адже паралельно майстер-клас проводи факультет Автоматизації та комп'ютерних систем. Наші гості мали можливість смачно попити гарячого чаю, поїсти смаколиків та подискутувати на різні теми з нашими студентками. А вже потім перейти на інший майстер-клас. По задоволених очах школярів можна було сказати, що сьогодні вони відкрили для себе щось нове і цікаве, тому до зустрічі чекаємо на вас знову!