Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Хто плідно працює – той молодець!

А Ви знаєте як приємно бачити своє прізвище серед авторів матеріалів Міжнародних конференцій? А ми, учасники гуртка «BIOTECH», знаємо і не припиняємо пишатися цим, адже кожне нове завдання для нас – це виклик, нова стаття – це впевнений крок до успішного вступу у магістратуру і гарного працевлаштування. А поки Ви ще думаєте «І я так зможу, і я так хочу», ми гортаємо новий збірник з нашими працями. Так, на базі Інституту продовольчих ресурсів НААН України відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Продовольчі ресурси: проблеми і перспективи», у якій взяли участь викладачі кафедри біотехнології і мікробіології та учасники гуртка «BIOTECH».

Метою конференції було обговорення актуальних питань і шляхів забезпечення розвитку конкурентоспроможної харчової промисловості та механізмів організації ефективних продовольчих ринків, а також популяризація наукових досліджень з розвитку біотехнологій в харчовій індустрії та шляхів їх реалізації і комерціалізації.

За результатами роботи конференції вийшов друком збірник наукових праць. Власні наукові дослідження, виконані на базі кафедри біотехнології і мікробіології та інших наукових установ, з якими кафедра успішно співпрацює, лягли в основу наступних опублікованих у збірнику робіт:

1. Боднарчук О.В., Кігель Н.Ф. Вплив способу внесення вуглеводів на активність росту заквашувальної композиції для кисловершкового масла

2. Никитюк Л.В., Савенко І.В. Антиадгезивний потенціал мікробних поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 і Nocardia vaccinii ІМВ В-7405;

3. Павлюковец И.Ю., Никитюк Л.В., Ивахнюк Н.А. Биоконверсия отходов пищевой промышленности в практически ценные микробные метаболиты;

4. Гусятинська Н.А., Тетеріна С.М. Нечипор Т.М. Чорна Т.М. Ефективність дезінфікуючого засобу «Каморан» щодо розвитку слизоутворюючих бактерій у виробництві цукру;

5. Бородіна О., Лич І.В. Абзими молока – новий підхід у боротьбі із захворюваннями;

6. Кігель Н.Ф., Науменко О.В., Даниленко С.Г. Науково обґрунтована методологія виробничого мікробіологічного контролю на молокопереробних підприємствах;

7. Савенко І.В., Никитюк Л.В., Пирог Т.П. Антимікробні властивості поверхнево-активних речовин Аcinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 і Nocardia vaccinii ІМВ В-7405.

Отож вітаємо всіх учасників і бажаємо й надалі брати участь в конференціях та гідно представляти результати своєї роботи!

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка