Нещодавно відбулася відкрита лекція з дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій», яку для студентів третього курсу спеціальності «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» провів доцент кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) Юрій Резніченко. Лекція, присвячена темі «Використання мікроорганізмів в харчовій промисловості», була вдало проілюстрована мультимедійною презентацією та розпочалася з повторення матеріалу минулого заняття. Тема заняття виявилась надзвичайно цікавою для студентів, адже мова йшла про продукти, які складають основу нашого щоденного раціону.
Юрій Резніченко доступно розповів про функціональну роль деяких мікроорганізмів у виробництві харчових продуктів, навів їх основі характеристики, а також оптимальні умови застосування. Лектор постійно підтримував діалог зі студентами, акцентував увагу на суттєвих моментах.
На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри БТМ професор Тетяна Пирог, професор Віктор Стабніков, доценти кафедри Вікторія Красінько, Олександр Воронцов, Юрій Карлаш, Оксана Скроцька, Світлана Тетеріна, Світлана Старовойтова, Ірина Волошина, Ольга Слободян, Олена Гудзенко та асистенти кафедри Тетяна Сулейко, Лілія Ключка, Віктор Удимович, Тетяна Белемець. Лекція проходила в режимі Zoom-конференції.
Слід зазначити, що свою викладацьку діяльність на кафедрі БТМ Юрій Миколайович розпочав з вересня поточного року.
Приємне враження від заняття залишилось у всіх запрошених на відкриту лекцію викладачів кафедри, вони високо оцінили і викладацьку майстерність лектора, і його вміння тримати контакт з аудиторією та подавати матеріал у доступній формі.
Тож бажаємо йому й надалі відточувати свою професійну майстерність в нашому дружному викладацькому колективі!