Хоча за вікном у ці вихідні дещо похмура погода і завмерши в очікуванні свого весняного часу, першого сонечка та тепла жевріють проліски; по-справжньому сонячно і тепло було на Дні відкритих дверей разом з БТЕК. Своїм позитивним настроєм й променистими посмішками, немов би весну, до лав студентів-біотехнологів запрошували декан факультету біотехнології і екологічного контролю – Наталія Миколаївна Грегірчак, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології – Тетяна Павлівна Пирог, доценти кафедри БТМ – Вікторія Олегівна Красінько та Світлана Миколаївна Тетеріна. А вже починаючи з перших сходинок Національного університету харчових технологій, диво-звір – Біозавр у супроводі студентів першого, другого та третього курсів, гостинно запрошували усіх охочих на свято.
Серед дорогих гостей зі шкіл та медичних коледжів Киева, які вже стали нашими добрими друзями, на День відкритих дверей завітали й учні випускних класів Вінницької, Черкаської та Полтавської областей. Усіх зацікавлених абітурієнтів на екскурсію кафедрою біотехнології і мікробіології запрошувала асистент кафедри – Тетяна Олександрівна Белемець. Під час екскурсії випускники шкіл та їх батьки мали змогу на власні очі побачити кожен закуток лабораторії, кожну найменшу деталь та кожен дивовижний прилад з яким працюють наші студенти, а у майбутньому навчатимуться та працюватимуть їх діти – наші першокурсники. Кожен, як один, усі старшокласники з щирим блиском в очах активно цікавились перспективами навчання за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», а студенти кафедри на чолі з завідуючою кафедри – Тетяною Павлівною Пирог охоче відповідали на запитання, демонстрували слайдову презентацію та розповідали про перспективи їх майбутнього працевлаштування.
Справжньою «незабудкою» весняного Дня відкритих дверей став дивовижний майстер клас – «Поринь у мікросвіт» за участі юних членів гуртка «Cella mirabilis» під керівництвом доц. Вікторії Олегівни Красінько. Цього разу наші біотехнологи потішили око відвідувачів надавши змогу побачити такі звичні й повсякденні речі як: цукор, сіль та навіть каву зовсім «іншими очима».
Ще довгий час з холу Університету харчових технологій доносилось відлуння голосів абітурієнтів та дзвінкий сміх студентів, поринаючи у кожний закуток замерзлих від зимової холоднечі університетських аудиторій, щораз більш гучніше нагадуючи, що БТЕК іде – весну несе!