Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Біотехнологи НУХТ – фахівці із збереження здоров’я!

Нині біотехнологія забезпечує також і одержання інноваційних фармацевтичних продуктів та засобів лікування, що суттєво покращує якість медичної допомоги та сприяє збереженню здоров'я людства.

Використання біотехнології має великий потенціал у фармацевтичній галузі. Саме біотехнологи здатні створювати нові ліки та вакцини шляхом генетичної модифікації організмів. Біотехнологічні методи дозволяють покращити якість та ефективність фармацевтичних продуктів, а також знизити їхню вартість. Крім того, біотехнологи допомагають вирішувати найгострішу медичну проблему сьогодення – проблему антибіотикорезистентності, розробляючи нові антибіотики та альтернативні протимікробні засоби. Отже, біотехнологія – важливий інструмент у боротьбі з хворобами та покращення якості життя людей.

Випускники спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», які опанували у Національному університеті харчових технологій освітньо-професійну програму «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» здатні вирішувати найвідповідальніші завдання в галузі фармації:

  1. Розроблення нових біотехнологічних методів для створення ефективних та безпечних лікарських препаратів.
  2. Вдосконалення процесів отримання біологічно активних речовин, які можуть бути використані для лікування різних хвороб.
  3. Впровадження біотехнологічних інновацій у виробництво вакцин для попередження захворювань.
  4. Дослідження можливостей використання генної терапії для лікування генетичних захворювань та імунодефіцитних станів.
  5. Розроблення нових методів для діагностики хвороб на ранніх стадіях з використанням біомаркерів та біосенсорів.
  6. Розроблення нормативно-технічної документації фармацевтичних виробництв з урахуванням вимог GMP, українських та міжнародних стандартів.
  7. Вдосконалення процесів контролю якості та безпеки фармацевтичних продуктів за допомогою біотехнологічних методів.

 

Запрошуємо приєднатися до дружньої родини біотехнологів у Національному університеті харчових технологій та отримати сучасну і таку потрібну в Україні та за її межами спеціальність!

Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка