6 квітня 2017 р. о 10-й годині розпочала свою роботу секція «Біотехнологія і мікробіологія» 83-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».
Секцію відкрила завідувач кафедри біотехнології і мікробіології д.б.н., проф. Пирог Тетяна Павлівна, яка привітала молодих науковців та побажала учасникам зібрання плідної й цікавої роботи.
Під час роботи секції було заслухано 19 усних та розглянуто 17 стендових доповідей студентів 3 та 4 курсів, а також магістрантів кафедри. Хочеться відмітити юних учасників гуртка «BIOTECH», а саме студентів 3 курсу Ігоря Ключку та Каріну Кондрашевську (керівник Пирог Т.П.), які лише восени були прийняті до складу гуртка, а вже встигли виконати і проаналізувати велику кількість експериментів, результати яких були відображені у стендовій доповіді «Вплив катіонів кальцію на біологічні властивості поверхнево активних речовин Nocardia vaccinii IMB B-7405».
Цікавість аудиторії викликала усна доповідь магістранта кафедри Валентина Моцара «Фармацевтична розробка складу та технології таблетованого лікарського засобу на основі тіоктової кислоти». До речі, Валентин виконує свою магістерську роботу на базі центральної лабораторії фармацевтичної розробки ПАТ «Фамак».
Жвава дискусія розпочалась після виступу магістрантки Ольги Бородіної, яка ознайомила присутніх з результатами антимікробної активності абзимів коров’ячого молозива і можливістю їх подальшого використання у складі дитячого харчування.
Наприкінці Т.П. Пирог розповіла учасникам конференції про труднощі та особливості виконання власної наукової роботи, допомогу старших колег та порекомендувала студентам не робити непотрібних помилок у оформленні та презентуванні наукової роботи і завжди звертатись за порадою до досвідчених науковців.