Ми стільки місяців чекали цього дня… Дня, коли ми знову побачимо мікроорганізми не на екрані комп’ютера, а в реальному житті. І ось – цей день настав! 7 вересня 2022 року в лабораторіях НУХТ на занятті із Загальної мікробіології і вірусології здобувачі-біотехнологи зустрілись з дріжджами і бактеріями лицем до цитоплазми. Це було фантастично… Перебуваючи 2 роки на карантині та більше 6-ти місяців у воєнному стані, ми вже порядком встигли відвикнути від реальної роботи в мікробіологічній лабораторії. І не дивлячись на те, що час від часу нам все ж таки вдавалось вистрибнути з дистанційної форми навчання на очну, тривала вона на жаль зовсім недовго. А напрацювання навиків роботи з культурами мікроорганізмів потребують ретельної щоденної праці. Не дарма наші викладачі сто разів повторили нам, що кожен рух фахового мікробіолога в лабораторії має бути відпрацьований до автоматизму. Ось тепер ми цим і займемося!
Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»